© 2017 - Cattery Bonmoor - Rijmenam

  • Black Facebook Icon

Ik vergeet nooit de eerste kennismaking met het Brits korthaar ras!

Voorjaar 1991. Ik had net afscheid genomen van de zoveelste huiskat die haar vrijheid met de dood betaalde. Een vriend zei; “waarom neem je geen raskat, die zijn rustiger en makkelijker binnen te houden”. Dat moet me bijgebleven zijn toen ik op een kattententoonstelling in het Brusselse Anspachcenter,  oog in oog stond met ‘Pakeezah von blue lake’,  een prachtige blauwe Britse poes. Zes maanden later reed ik naar de eigenaars van ‘Pakeezah’ in Oostende om mijn eerste Brit; ‘Lollipop Kiss Kiss Bliss of Brussels’ op te halen. Aangestoken met het ‘brittenvirus’ door Lolli’s enthousiaste fokker Michèle (‘Mimi’) Bauwens-Coerten, die mij introduceerde bij de ‘crème de la crème’ van de Nederlandse brittenfokkers,  werd eind 1992 het eerste nestje geboren bij cattery Indigo.

 

Een van de kittens uit Lollipop’s eerste nestje was ‘Indigo’s Do wah Diddy Diddy’. Deze prachtige lichtblauwe dochter van ‘Cattepoel’s Otto von Bismarck’ had heel veel succes op de shows. Diddy werd in 1993 verkozen tot Worldwinner op de Fifé VWorldshow te Kopenhagen. Een leuke periode brak aan. Samen met Mimi werd er deelgenomen aan shows in binnen- en buitenland en haalde ik veel voldoening aan het plezier van nieuwe Indigo Britten eigenaars.  

Het was dan ook niet makkelijk toen in 1999, mijn hobby niet meer combineerbaar was met een nieuwe baan en ik moest stoppen met het fokken.

 

De liefde voor het Brits korthaar ras is echter nooit gestopt!

 

Een jaar na de dood van de laatste Indigo poes ‘Cooky’,  kwam er opnieuw een prachtige lilac brit; ’Finch’s Miltree Livia’, in mijn leven.  Liv’s komst, de aanmoedigingen van echtgenoot en beste vriendin, deden mij besluiten opnieuw te starten met het fokken van mooie lieve en gezonde Britten!

 

Welkom bij cattery Bonmoor!

 

Elvina

Intro