© 2017 - Cattery Bonmoor - Rijmenam

  • Black Facebook Icon

Cattery Bonmoor is geregistreerd bij de Fédération Internationale Féline  (Fifé). De clubs uit 40 landen die bij deze overkoepelende organisatie zijn aangesloten (in België is dit Felis Belgica) houden zich allen aan de Fifé regelementen en statuten. Hun gemeenschappelijk doel en streven is het verantwoord fokken, houden en verzorgen van raskatten.

 

De kittens van cattery Bonmoor komen ter wereld bij een hobby-fokker. Hun ouders zijn met de grootst mogelijke zorg geselecteerd op rasstandaard, karakter en gezondheid en worden jaarlijks getest op HCM/PKD/Fiv-Felv. Cattery Bonmoor staat onder toezicht van dierenkliniek Sirius te Mechelen.

 

Tot een week of 2 verblijven de Bonmoor kittens samen met hun mama in de werpkist in hun nursery. Geen kooien of benches bij cattery Bonmoor. Nadien verhuizen ze naar de huiskamer/living en komt er rond de werpkist een ren te staan. Deze ren, uiteraard voorzien van diverse speeltjes, wordt telkens een stukje groter gemaakt. Eenmaal 4 weken oud ontdekken ze de wereld buiten de ren. Op dat moment al gewend aan allerlei geluiden van radio en t.v., kids, stofzuiger en korte autoritjes is dat reuze spannend!

Op de leeftijd van 13-14 weken vertrekken de Bonmoor kittens naar hun nieuwe eigenaars.  De voorkeur gaat uit naar eigenaars die reeds in het bezit zijn van een huisdier. Dat moet geen raskat zijn. Een hond of een asielpoes is ook een fijn maatje. Alleen is maar alleen voor een raskat die veilig binnen blijft om niet blootgesteld te worden aan diefstal, verkeer of katte aids.

 

Bonmoor kittens arriveren op hun nieuw adres voorzien van chip, gezondheidspaspoort en stamboom. Ze zijn 2x geënt, 3x ontwormd en gesteriliseerd conform de Belgische wet.

Info